Des d'aquesta pàgina tenim la intenció d'anar promocionant i recuperant les bicicletes i materials que tenim als nostres racons i magatzems. Materials i màquines que ja no em fem ús i que moltes vegades són peces úniques que cal recuperar i restaurar. També fomentaren les concentracions de ciclistes amb bicicletes clàssiques, amb pedals de clip, amb manetes de canvi al quadre sense indexar, cablejat de frens per sobre del manillar, en definitiva bicicletes anteriors a l'any 1987. La intenció és anomenar-la LA PEDALS DE CLIP.

12/6/12

Aquest diumenge 17, Pedalada LA PEDALS DE CLIP



Reflexions, recomanacions i comentaris sobre la Pedalada clàssica LA PEDALS DE CLIP el proper diumenge dia 17.

Concentració:  Ens trobarem a les 8'30h  a l'aparcament de l'entrada del poble venint des de la N-340.
En aquest ENLLAÇ podeu veure el lloc de sortida i arribada. La intenció és sortir a les 9 en punt. Abans de sortir passarem llista informalment, és per avisar al bar de l'esmorzar la gent que serem i que ens preparin la taula.

Participats: 
Hores d'ara som uns 40 ciclistes, si algú encara no ha confirmat, cal que m'envii un mail dient que ve a la sortida. (carlessol@gmail.com)

Bar sortida:  Al costat de l'aparcament de la sortida i ha el bar-casal del poble, a la sortida o arribada és pot fer un cafè o una cervesa.

Com serà la sortida?:  No és una Marxa ciclista oficial, la sortida serà en grup, el recorregut no està marcat. A la sortida però, s'entregarà a cada participant un mapa del recorregut per saber per on és passa.

BicicletesObligatòriament tenen que ser clàssiques de carretera, cablejat de frens per fora, manetes de canvi al quadre, pedals de clip, ja m'enteneu, tot de l'època, anteriors a l'any 1987. Aquest cop, excepcionalment, ja que no és Marxa oficial admetrem alguna màquina amb els cables de fre per dintre del manillar (hi ha gent que ens ho ha demanat), però té que complir els altres requisits. A la Marxa oficial de l'any vinent, no podran participar.

Uniforme : S'aconsella anar vestit de l'època de les bicicletes, sabates negres, mallots i culots antics, gorra i xixonera, millor no portar casc modern. Lo màxim vintage possible.

Material:  Cal portar les màquines en bones condicions, bons pneumàtics o tubulars i les eines que calen per si sorgeix alguna punxada o avaria.

La ruta:  El recorregut té una llargada d'uns 65 km, la ruta intenta no passar per carreteres molt transitades, el 75% del recorregut és per carreteres o pistes asfaltades estretes, entre vinyes, masies, bodegues i poblets dels Penedès. La resta és per carreteres comarcals. També passem per tres trams curts de pistes de terra fàcils. En varis llocs creuem carreteres de més transit, cal anar en compte ja que no tenim preferència, tenim stop. Com a bona sortida d'època també passem un pas a nivell de ferrocarril sense barrera, caldrà ser prudents.
Encara que la major part del recorregut és pla, la comarca té suaus turons i algunes pujadetes curtes i fàcils, el desnivell acumulat és d'uns 600m. L'asfalt en alguns trams curts està una mica malament, pot tenir una mica de gravilla i alguns defectes. No cal tenir por a les pistes de terra, nosaltres i passem sovint i si és va en compte no hi té que haver cap problema. Això dona a la ruta un aire més clàssic i d'aventura de l'època. Si hi hagués alguna avaria o punxada pararíem a reparar. No és cap cursa, és una sortida en grup per gaudir del territori, de les bicicletes i per fer amics.





L'esmorzar:  Serà al Bar la Societat de Sant Jaume dels Domenys, al km 30 de la ruta. A l'arribada ja ens tindran una taula llarga reservada, s'aconsella demanar entrepà, així anirà tot més ràpid. Cada participant es pagarà lo seu. Les bicicletes les podrem guardar en un pati interior.

La Comarca:  Aquest mes de Juny, el Penedès està verd i preciós, val la pena gaudir de la matinal i del paisatge.

Aquesta sortida:  És un tast de la Marxa cicloturista clàssica i oficial que és farà el proper any 2013, on esperem reunir el màxims d'enamorats de les bicicletes clàssiques.

Apa !!   Informats esteu.
Fins diumenge.